John Deere otvara šest srpskih distribucijskih centara

Autor: Poslovni dnevnik , 09. rujan 2019. u 21:59
Amerikanci u centre ulažu između 5 i 6 mil. eura

Američki proizvođač poljoprivrednih strojeva kupio je zemljište u Sremskoj Mitrovici.

Američka kompanija John Deere, najpoznatiji proizvođač traktora na svijetu, stigla je u Sremsku Mitrovicu, gdje će u drugom dijelu 2020. godine izgraditi distribucijsko-prodajni centar i centar za edukaciju, potvrdio je za Politiku Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede.

Američki traktori dolaze u Srbiju preko mađarske kompanije Kite, koja je službeni zastupnik John Deere traktora i kombajna za Mađarsku i Srbiju.

Sándor Csányi, vlasnik te mađarske kompanije iz područja agrobiznisa, suvlasnik je i OTP banke i Vojvođanske banke, navodi beogradski list. "Vrijednost investicije je između 5 i 6 mil. eura, a američka kompanija planira u Srbiji izgraditi šest distribucijskih centara, između ostalog u Bačkoj Topoli i Novom Sadu", rekao je Nedimović, dodajući da će se osim traktora proizvoditi i sjemenska roba.

Prema pisanju Politike, američka korporacija, koja se bavi prije svega proizvodnjom poljoprivredne, građevinske i šumarske mehanizacije, sa sjedištem u Illinoisu i godišnjim prihodom većim od 37 milijardi dolara, postala je nedavno vlasnik zemljišta u Sremskoj Mitrovici.

Na upit hoće li američki traktori, koji nisu jeftini, biti izravna konkurencija traktorima proizvedenima u Srbiji, Nedimović kaže da svaka roba ima svog kupca. 

Komentirajte prvi

New Report

Close