Jedini u državi proizvode za Ikeu, a od iduće godine naručen im je još jedan hit proizvod

Autor: Poslovni.hr , 17. studeni 2018. u 11:12
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Tvrtka Standard furniture Srbija iz Ćuprije, jedino iz Srbije koje proizvode prodaje Ikei, sljedeće godine će u novi proizvodni pogon uložiti 1,2 milijuna eura.

Kompanija će zaposliti još 50 radnika.

Novi proizvodni pogon imat će oko tisuću kvadrata i u nejmu će se osim valjaka za tijesto, kuhinjskih dasaka i nožica za namještaj, proizvoditi još jedan proizvod iz Ikeinog asortimana, "bekvam" stolac s dvije stepenice. Pola ukupnog novog ulaganja kreditirat će Ikea, rekao je generalni direktor Standarda Miodrag Perović, prenosi B92. 

"Kredit ćemo vraćati kroz robu, a Ikea je sukreditor u poslu. Investicija će biti realizirana sljedeće godine nakon što izgradimo objekt i napravimo plan zapošljavanja novih zaposlenih. Investicija je iz vlastitih sredstava bez subvencija države", kazao je Perović. 

Standard trenutno zapošljava 280 radnika, a pola od njih su žene. S Ikeom surađuju 14 godina, a proizvodi ćuprijske tvrtke nalaze se u 400 robnih kuća švedske kompanije širom svijeta i na njima piše "Made in Serbia". 

Ukupan promet tvrtke Standard s Ikeom prošle godine je iznosio 4,5 milijuna eura i svake godine se uvećava za deset posto. Sve što ostane od prerade drveta pri izradi robe za Ikeu prerađuje se u brikete i izvozi. 

Preteča Standarda bilo je Jasen-Lukić, s kojom je Ikea počela suradnju 2004. godine. U ožujku 2011. godine Jasen-Lukić prelazi u većinsko vlasništvo švicarske kompanije Daccomet i mijenja ime u Standard Furniture Serbia. Standard, kao i ostali proizvođači robe za Ikeu moraju poštivati stroge standarde te kompanije kada je u pitanju zaštita životne sredine, rok isporuke i odnos prema radnicima.

Komentirajte prvi

New Report

Close