‘Janša povlačenjem Erjavca sve stavlja na kocku’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. veljača 2013. u 10:48
Karl Erjavec (Epa)

Premijer je zbog svojih unutarnjih političkih teškoća očito spreman sve staviti na kocku, pa i državni interes, ocijenila je Bratušek.

Najveća slovenska parlamentarna stranka izjavila je u subotu kako smatra da je odlukom da se iz pregovaračkog procesa s Hrvatskom povuče ministar vanjskih poslova Karl Erjavec premijer Janez Janša napravio pogrešku.

"Erjavec je pitanja vezana za Ljubljansku banku i Hrvatsku praktički doveo do kraja, a to bi moralo biti u interesu Slovenije", navela je u subotu u priopćenju Alenka Bratušek, parlamentarna zastupnica Pozitivne Slovenije (PS), reagirajući na odluku Janše da iz pregovora povuče Erjavca i za to ovlasti Tonu Kajzera, državnog tajnika u svom kabinetu. Bratušek vodi umjesto ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića, koji se povukao iz politike na državnoj razini, najveću slovensku parlamentarnu stranku i pokušava sastaviti novu parlamentarnu većinu, sa željom da se u sadašnjoj političkoj krizi pokuša formirati nova prijelazna vlada.

Bratušek je navela da je premijer Janša svojim potezom prekršio dogovor političkih prvaka s predsjednikom države Borutom Pahorom da će se sve stranke potruditi za okončanje pitanja Ljubljanske banke i ratifikaciju hrvatskog pristupnog sporazuma s Europskom unijom.

"Premijer je zbog svojih unutarnjih političkih teškoća očito spreman sve staviti na kocku, pa i državni interes", ocijenila je Bratušek.

Komentirajte prvi

New Report

Close