Janša: Kriza u Sloveniji će eskalirati

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. prosinac 2013. u 18:40
Photo: Petar Glebov/PIXSELL

– Kriza u Sloveniji će eskalirati, a tvrdnje vlade da se stanje popravlja je širenje iluzija, ustvrdio je predsjednik najjače oporbene Slovenske demokratske stranke (SDS) i bivši premijer Janez Janša u srijedu u razgovoru za portal “Časnik”.

Kriza u Sloveniji će eskalirati, a tvrdnje vlade da se stanje popravlja je širenje iluzija, ustvrdio je predsjednik najjače oporbene Slovenske demokratske stranke (SDS) i bivši premijer Janez Janša u srijedu u razgovoru za portal "Časnik".

Čekaju nas mjeseci u kojima će realan osjećaj krize, koji je sada zbog brzog tempa zaduživanja potisnut u pozadinu, izlaziti na površinu. Kriza će se osjećati na uplatnicama, povećanju broja nezaposlenih, a nadam se i u većoj građanskoj hrabrosti – onakvoj kakvu su zadnjeg tjedna pokazivali Ukrajinci", rekao je Janša. Dodao je da bi se tako ubrzale "neophodne promjene" jer sadašnja vlada dopadljivom retorikom uljepšava pravo stanje stvari, a u državi još uvijek vladaju medijski i "politički monopoli" stvarajući iluziju nekakvog "demokratskog socijalizma", dok iz pozadine, tvrdi Janša, vlast drže pripadnici nekadašnjeg režima.

"Nužne su promjene i do njih će doći, u nedogled se ovim putem ne može jer smo na rubu ponora i trebamo se vratiti unatrag, do raskrižja na kojemu smo izgubili pravi smjer", rekao je Janša.

Janša je negirao optužbe protukorupcijske komisije o svojoj neprijavljenoj imovini, rekavši da je njegova imovina skromna i zarađena, dok je protukokrupcijsku komisiju, kako je ustvrdio, imenovao bivši predsjednik Danilo Tuerk iz političkih razloga kako bi se obračunao s njim i njegovom strankom.

Kad bi se u Sloveniji provela lustracija starih kadrova koji imaju moć i monopole, u Sloveniji bi preko noći nestalo 95 posto sistemske korupcije, rekao je Janša, dodavši da je njegova bivša vlada srušena jer je namjeravala otkriti krivce za korupciju i klijentelističke mreže u bankama i poduzećima.

Komentirajte prvi

New Report

Close