‘Iznenađen sam da se Romney slaže s Obaminom vanjskom politikom’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. listopad 2012. u 08:48
Mitt Romney, Barack Obama (EPA)

Upitan o situaciji u potpuno izjednačenoj utrci za predsjednika, Biden je istaknuo kako ankete u ključnim državama za ishod izbora pokazuju da Obama i dalje drži vodstvo.

 Potpredsjednik SAD-a Joe Biden je izjavio da je "iznenađen" što se Mitt Romney slagao s predsjednikom Barackom Obamom oko vanjskopolitičkih pitanja u njihovoj zadnjoj TV debati, izbjegavajući svoje prethodne kritike administracije zbog međunarodnih odnosa.

"Samo prije par tjedana kada sam raspravljao s kongresnikom (Paulom) Ryanom, on je iznio postavke vanjske politike u koju su on i guverner Romney vjerovali; posvemašnja kritika naših pozicija u Siriji, Iraku, Iranu, i drugdje u svijetu. A večeras se činilo da se Romney žurio složiti sa svime što je predsjednik već učinio", rekao je Biden gostujući u emisiji "Today" TV mreže NBC. "Bio sam iznenađen", dodao je on. Republikanski kandidat za potpredsjednika Paul Ryan pohvalio je Romneyeve vanjskopolitičke stavove iznesene u posljednjoj predsjedničkoj debati uoči izbora 6. studenoga.

Ryan, koji je također gostovao u emisiji "Today", je kazao da je predsjednički kandidat Romney jasno distancirao svoju vanjsku politiku od one sadašnje vlade. On je Obaminu strategiju u angažiranju s Iranom, Izraelom i drugim zemljama nazvao "naivnom". "Mitt Romney je odradio fantastičan posao iznoseći svoju vanjskopolitičku doktrinu. Znam da to zvuči kao kliše, ali doktrina je mir kroz snagu", rekao je on.

Upitan o situaciji u potpuno izjednačenoj utrci za predsjednika, Biden je istaknuo kako ankete u ključnim državama za ishod izbora pokazuju da Obama i dalje drži vodstvo. "Entuzijazam je stvaran. Ankete koje sam vidio govore da i dalje vodimo…. Mislim da ćemo pobijediti u Ohiu i na Floridi", rekao je Biden u javljanju s kampanje u Toledu, u državi Ohio.

Komentirajte prvi

New Report

Close