Iznenada preminuo jedan od najpoznatijih odvjetnika u BiH, branio je i Karadžića

Autor: Poslovni.hr/H , 01. studeni 2018. u 13:40
FOTO: Fiona Hanson/Press Association/PIXSELL/Ilustracija

Jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih odvjetnika Fahrija Karkin umro je iznenada u četvrtak u Sarajevu a lokalni mediji ističu kako je riječ o osobi koja je bila vrstan pravni stručnjak ali i nemilosrdni borac za svoje branjenike, među kojima je bio i Radovan Karadžić.

Karkin je preminuo u 71. godini a posljednji put je u ulozi odvjetnika nastupio u srijedu pred Sudom Bosne i Hercegovine gdje je bio u timu koji brani skupinu optuženih za ratne zločine zajedno s umirovljenim generalom Armije BiH Atifom Dudakovićem.

"U dugoj karijeri branio sam mnoge optužene a samo u dva slučaja mogu reći da branim heroje. To su Dragan Vikić i Atif Dudaković", posljednje su riječi što ih je u sudnici izgovorio Karkin ispisujući na taj način sam sebi i neku vrstu epitafa.

Karin je doista branio brojna zvučna imena počevši od Radovana Karadžića i Momčila Krajišnika 1980-ih kada su njih dvojica u nekadašnjoj zajedničkoj državi procesuirani zbog gospodarskog kriminala.

Tijekom rata u BiH odnosno opsade Sarajeva Karkin je bio i privođen zbog sumnjive uloge koju je imao kao "pravni savjetnik" Ismeta Bajramovića Ćele, jednog od "žestokih momaka" sarajevskog podzemlja koji se prometnuo u zapovjednika vojne policije Armije BiH.

Nakon rata branio je gotovo sva zvučna imena iz kriminalnog miljea a portal Faktor u povodu Karkinove smrti podsjeća na njegovu izjavu po kojoj odvjetnik ipma pravo lagati ukoliko to od  njega traži klijent. 

O Karkinu njegove kolege govore s dubokim poštovanjem.

"Izgubili smo jednog pravnog stručnjaka i znalca koji se nesebično borio za svoje klijente, za ljudska prava građana i koji nikad nije posustao pa ni onda kad je već sve bilo izgubljeno. Pružao je pravnu pomoć klijentima kad su svi već digli ruke od njih, i obitelj i država i zakon", kazao je Nikica Gržić, predsjendik Odvjetničke komore Federacije BiH kako ga citira portal Klix.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close