Poznata kompanija će otpustiti preko 5.000 zaposlenika

Autor: Poslovni dnevnik , 23. studeni 2019. u 11:30
Kompanija zapošljava 240.000 radnika/REUTERS

Kompanija već osjeća globalno manju prodaju automobila pokretanih fosilnim gorivima.

Njemački dobavljač automobila Continental u srijedu je priopćio da će smanjiti svoju proizvodnju motora, zbog toga što bi stroža pravila o emisijama mogla smanjiti potražnju za komponentama motora s unutarnjim izgaranjem, što će rezultirati s ukidanjem oko 5040 radnih mjesta do 2028. godine.

Svjetski dobavljač automobila, koji zapošljava više od 240.000 ljudi, zabilježio je lošije kvartalne poslovne rezultate zbog globalnog pada potražnje za osobnim automobilima i odmaka od benzinskih i dizelskih automobila prema električnima. Continental je priopćio kako će 2024. godine zatvoriti tvornicu u njemačkom Rodingu u kojoj se proizvode hidrauličke komponente za benzinske i dizelske motore, što će rezultirati ukidanjem oko 520 radnih mjesta.

Ugroženo je još 850 radnih mjesta u tvornici u njemačkom gradu Limbach-Oberfrohna u kojoj se planira do 2028. godine zaustaviti proizvodnju komponenti za ubrizgavanje dizelskih goriva, a poslove će izgubiti 2200 radnika u njemačkom Babenhausenu, priopćio je Continental. 

U tvornici u američkom Newport Newsu u kojoj se proizvode hidrauličke komponente za benzinske motore do 2024. godine će biti ukinuto 720 radnih mjesta. U talijanskoj Pisi do 2028. godine će zaustaviti proizvodnju komponenti benzinskih motora zbog čega će posao izgubiti 750 radnika, priopćio je Continental. Dodali su kako će također započeti razgovore s predstavnicima radnika u tvornici u španjolskom gradu Rubi u kojoj se proizvode analogni sustavi  zaslona. Na toj lokaciji Continental će ukinuti 760 radnih mjesta.

Komentirajte prvi

New Report

Close