Iz BiH stiže prva jahta

Autor: Poslovni dnevnik , 20. svibanj 2019. u 21:59
Brodogradilište je smješteno u Vitezu

Za sajam u Hamburgu.

Prva potpuno proizvedena jahta u BiH bit će predstavljena na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu nautike koji se održava u Hamburgu sljedećih dana. 

Ta luksuzna jahta duga je gotovo 12 metara i široka 4,4 metra, a visoka je 5,7 metara i ima četiri prostora za smještaj.

Tu je veliki salon za deset osoba, četiri sobe za po dvije osobe s dva pomoćna ležaja te četiri kupaonice i trenutno je najprostraniji brod u toj klasi. Brodogradilište je smješteno u Vitezu, a voditelj projekta je Denis Kraljević, koji je odlučio iskoristiti lokaciju u tom gradu.

Kraljević je u razgovoru za Fenu rekao da takve projekte ne treba zaustavljati. Jahta koja odlazi iz BiH na sajam u Hamburgu ima dizel i elektro motore, te će biti jedini brod u toj klasi koji ima hibridni pogon, i na najbolji način će Europi pokazati šta se u BiH može proizvesti.

Kada se proizvodnja uhoda planirano je da se godišnje proizvodi 25 brodova, a sve će biti namijenjeno za izvoz na sigurna tržišta budući da čarter kompanije koje posluju u Hrvatskoj i drugdje imaju potrebu upravo za takvim brodovima.

Komentirajte prvi

New Report

Close