Iran zaplijenio američku bespilotnu letjelicu iznad Zaljeva

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. prosinac 2012. u 11:15
Ilustracija (EPA)

U priopćenju se ne navodi gdje je letjelica uhvaćena ni u kakvim okolnostima.

Iran je nedavno presreo američku promatračku bespilotnu letjelicu u svom zračnom prostoru iznad Perzijskog zaljeva, priopćili su u utorak Čuvari islamske revolucije.

"Američka bespilotna letjelica koja je nadlijetala područje Perzijskog zaljeva radi prikupljanja informacija (…) zaplijenjena je ovih dana zahvaljujući kontrolnom sustavu pomorskih snaga Čuvara revolucije čim je ušla u iranski zračni prostor", ističe se u priopćenju objavljenom na mrežnoj stranici Sepahnews.ir. U priopćenju se ne navodi gdje je letjelica uhvaćena ni u kakvim okolnostima.

Zapovjednik pomorskih snaga Čuvara revolucije (Pasdarana), admiral Ali Fadavi dodao je da je riječ o manjoj letjelici tipa "ScanEagle". "Te su bespilotne letjelice uglavnom stacionirane na američkim ratnim brodovima", rekao je. Ovo je drugi put u godinu dana da Teheran objavljuje da je zaplijenio američku promatračku bespilotnu letjelicu koja je nadlijetala njegov teritorij. U prosincu 2011. iranske snage su presrele i prisilno prizemljile veliku promatračku bespilotnu letjelicu dugog dometa za velike visine RQ-170 Sentinel koja je bila na špijunskom zadatku iznad istoka Irana.

Komentirajte prvi

New Report

Close