Interaktivna karta svijeta prema prijetnji od terorizma, pogledajte gdje je Hrvatska

Autor: Poslovni.hr , 26. srpanj 2016. u 13:25
Foto: Screenshot

Prema procjeni britanskog ministarstva vanjskih poslova, najveća opasnost od terorizma prijeti građanima Njemačke, Francuske, Turske, Belgije i Velike Britanije.

Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije, na čelu s Borisom Johnsonom, objavilo je interaktivnu kartu svijeta na kojoj su označeni stupnjevi ugroženosti od terorističkih napada.

Hrvatska se nalazi u trećoj kategoriji "skrivene prijetnje" od ukupno četiri kategorije, gdje je četvrta – najniža prijetnja. Tu su i Češka, Slovačka, Srbija, Rumunjska, Bugarska, Crna Gora, Albanija, Norveška i Finska.

Kako prenosi N1, od zemalja u susjedstvu u većoj je opasnosti Bosna i Hercegovina, Makedonija i Kosovo, a u skupini "opće ugroženosti" su i susjedna nam Italija te obližnja Austrija, ali i SAD, Kina, Iran, Švedska i Kanada.

Prema procjeni britanskog ministarstva vanjskih poslova, najveća opasnost od terorizma prijeti građanima Njemačke, Francuske, Turske, Belgije i Velike Britanije koji su svrstani u prvu kategoriju, visoke opasnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close