Indijci palili automobile na prosvjedu protiv visokih cijena

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. veljača 2013. u 15:28
Epa

Nasilje je izbilo i u ostatku zemlje, posebno zbog porasta cijena goriva. Mediji prenose da je u gradu Ambali na sjeveru Indije ubijen jedan sindikalac.

Indijski radnici uništavali su u srijedu automobile i tvornice blizu glavnog grada New Delhija, na početku dvodnevnog štrajka koji su organizirali sindikati zbog porasta životnih troškova.

Oko 400 prosvjednika bacalo je kamenje na tvornice u industrijskoj četvrti Noida, 16 kilometara istočno od New Delhija. Izgorjeli su ili oštećeni deseci automobila. Nasilje je izbilo i u ostatku zemlje, posebno zbog porasta cijena goriva. Mediji prenose da je u gradu Ambali na sjeveru Indije ubijen jedan sindikalac. Uredi i tvornice zatvoreni su u brojnim gradovima, a promet je otežan. Ipak, New Delhi i financijsko središte Mumbai uglavnom su mirni i financijska tržišta rade normalno.

Štrajk je uslijedio uoči parlamentarne rasprave o vladinu štedljivu prijedlogu proračuna za fiskalnu godinu 2013./2014. Indijski dužnosnici prenose kako vlada planira smanjiti rashode za 10 posto kako bi izbjegla pad kreditnog rejtinga zemlje, iako je svjesna da bi to kratkoročno izazvalo dodatne gospodarske teškoće.

Komentirajte prvi

New Report

Close