IKEA se otvara u kolovozu

Autor: Poslovni dnevnik & Banka , 12. lipanj 2017. u 21:59
Do otvaranja se planira zapošljavanje 406 radnika/Srđan Ilić/PIXSELL

U opremanje objekta u Bubanj potoku Šveđani su uložili 70 mil. eura i već su zaposlili 246 radnika.

Robna kuća IKEA u Beogradu bit će otvorena u četvrtak 10. kolovoza, kaže Stefan Vanoverbeke, generalni direktor IKEA jugostočna Europa, i dodaje da se time "kompanija poslije 26 godina vraća u Srbiju".

To će biti i jubilarna 400. robna kuća švedskog trgovca namještajem.U opremanje objekta u Bubanj potoku IKEA je uložila 70 milijuna eura i još 10 milijuna eura u izgradnju infrastrukture. IKEA je već zaposlila 246 radnika, a planirano je da do otvaranja bude zaposleno 406 radnika. "Završili smo proces regrutacije i preostale kolege će nam se pridružiti sljedećih tjedana", rekao je Vanoverbeke.

On kaže da se Beograd "već dugo nalazi na mapi širenja poslovnih operacija" te kompanije i podsjeća da je IKEA još 1991. otvorila malu trgovinu kod hotela Hyatt, ali ju je i zatvorila nakon godinu dana. "U regiji trenutno imamo dvije robne kuće, u Zagrebu i Bukureštu.  Nakon Beograda, otvorit ćemo i drugu robnu kuću u Bukureštu i prvu u Ljubljani, a do 2025. planiramo imati ukupno 13 robnih kuća u ovoj regiji", naveo je on.

Komentirajte prvi

New Report

Close