'IGH kasni s dokumentacijom za granični prijelaz Bijača'

Jure Radić, čelnik IGH (PXL) Jure Radić, čelnik IGH (PXL)

UINO navodi da je IGH trebao dostaviti projektnu dokumentaciju do travnja.

Uprava za neizravno oporezivanje (UINO) Bosne i Hercegovine optužila je danas Institut IGH da zbog njihova kašnjenja s izradom projektne dokumentacije ta zemlja neće biti u stanju izgraditi novi granični prijelaz Bijača na području Hercegovine prema Pločama do 1. srpnja 2013. godine koji je važan zbog izvoza roba biljnog i životinjskog podrijetla iz te zemlje u Europsku uniju. "Zbog nepoštivanja rokova od strane IGH za dostavu modificirane projektne dokumentacije za granični prijelaz Bijača postoji opravdana sumnja da spomenuti granični prijelaz neće biti završen u potrebnom roku, a to je 1. srpnja 2013. godine kada Republika Hrvatska postaje članica Europske unije", kaže se u priopćenju Uprave za neizravno oporezivanje BiH. Iz Instituta IGH danas se nije mogao dobiti komentar tih tvrdnji.

UINO navodi da je IGH trebao dostaviti projektnu dokumentaciju za koridor 5c zajedno s graničnim prijelazom na Bijači do travnja ove godine. Zatim je IGH tražio produženje toga roka do kraja srpnja, novu odgodu tražili su do kraja rujna, a zatim i početka listopada. "S obzirom da ni do posljednjeg spomenutog roka nije stigla neophodna modificirna projektna dokumentacija UINO još uvijek nije u mogućnosti raspisati natječaj za odabir izvođača radova na graničnom prelazu Bijača i za odabir nadzornog organa. Sve skupa navodi na zaključak da će izgradnja graničog prijelaza Bijača kasniti i da neće biti ispoštovani zadani rokovi", priopćeno je iz UINO-a.

Iz ove agencije naveli su i da su izdvojena sva potrebna novčana sredstva za osposobljavanje ovoga graničnog prijelaza, koji je jedan od dva takva koje će BiH imati prema Hrvatskoj za izvoz roba biljnog i životinjskog podrijetla.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve