IGB Automotive ulaže 4,5 mil. eura u proširenje proizvodnje

Autor: Poslovni dnevnik , 27. travanj 2016. u 22:00
Buduće pogone obišao je i Aleksandar Vučić/TANJUG

Pogon u Inđiji perjanica je po proizvodnji i broju radnika unutar Bauerhin grupe, osnivača IGB-a.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i njemački veleposlanik u Srbiji Axel Dittmann obliši su jučer u Inđiji kompaniju IGB Automotiv Komp gde su nazočili polaganju kamena temeljac za novi proizvodni pogon. Riječ je o investiciji vrijednoj 4,5 milijuna eura, a uvođenjem nove tehnologije i novih proizvoda, kroz idućeh pet godina tamo će posao naći više  od 500 radnika.

Završetak radova na novom pogonu se očekuje krajem rujna, a realizacijom ovog projekta, javlja Tanjug, kako ističu u IGB Automotivu osigurat će dodatnih 7000 kvadratnih metara proizvodnog prostora. Inače, IGB Automotiv Komp osnovala je 2007. godine njemačka kompanija I.G.Bauerhiniz, a bavi se proizvodnjom grijača za sjedišta i upravljače, zatim senzora za zauzeće sjedišta u automobilima, kabela za grijače sjedišta i električnih kontrolnih jedinica.Već te godine zaposleno je 133 radnika i proizvedeno 100.000 grijača za sjedišta, da bi godinu kasnije, utatoč dolasku svjetske ekonomske krize, kompanija u Inđiji proizvela 1,5 milijuna grijača za automobilska sjedišta i zaposlila još 48 radnika.

Kako se hvale iz te kompanije, imaju sveobuhvatnu tehnologiju grijača za automobilska sjedišta i senzora za zauzeće sjedišta, a kao lider u tom segmentu proizvodnje omogućavaju kupcima visoku kvalitetu proizvoda prema  standardima autoindustrije ISO/TS 16949, ali i stanadarima ISO 140001 i OHSAS 18001. U okviru grupe proizvodne jedinice nalaze se u Njemačkoj, Češkoj, Kanadi, Meksiku, Kini i Srbiji.  Na teritoriju Srbije, ta kompanija ima svoju proizvodnu jedinicu koja je i veličinom, brojem zaposlenih i ostvarenom realizacijom perjanica unutar Bauerhin grupe.

Ona je jedna od najvećih greenfield investicija u Srbiji i istodobno odličan primjer uspješnog i produktivnog poslovanja, ne samo na lokalnoj, već i na regionalnoj razini. Zapošljava više od 1.500 radnika i proizvodi više od 16 miliona proizvoda godišnje. Nalazi se na listi kompanija sa najvećim brojem zaposlenih, od kojih više od 90 odsto čine žene i predstavlja snažan oslonac daljem razvoju lokalne zajednice. 

Komentirajte prvi

New Report

Close