I Financial Times prepoznao vrijednost bečke škole WU Executive Academy

Autor: Darko Bičak , 27. svibanj 2009. u 22:00

Nakon završetka programa Business Core, polaznici mogu odabrati neki od deset programa usavršavanja i stručnu izobrazbu za određene funkcije ili industrijske grane

Poslovna škola WU Executive Academy pri ekonomskom sveučilištu u Beču jedan je od malobrojnih ponuđača MBA studija koji ima akreditaciju EQUIS-a. Osim toga ona je jedna od rijetkih austrijskih škola koja je uvrštena na rang-ljestvicu časopisa Financial Timesa. Njihov program Professional MBA sastoji se od dva dijela: Business Corea i specijalizacije. Zbog optimalnih nastavnih sadržaja, vrhunskih međunarodnih predavača i učinkovitih didaktičkih metoda oba se dijela nadopunjuju u vrlo kvalitetan program stručnog usavršavanja, koji osim toga nudi i veliku fleksibilnost u poticanju osobnih interesa i sposobnosti.

Dobri temelji
U Beču tvrde da program Business Core jamči dobre temelje iz ekonomije, a sastoji se od sljedećih područja/kolegija: upravljanje ljudskim resursima i organizacija, strateški menadžment, analiza podataka i tehnike odlučivanja, financije i računovodstvo, financiranje i tržišta kapitala, upravljanje procesima, controlling, menadžment u marketingu, mikroekonomski i makroekonomski aspekti globalizacije, informacijski sustavi, mikroekonomija, poduzetništvo i inovacije, vođenje te etika i socijalna odgovornost u vođenju poduzeća. Nakon završetka programa Business Core polaznici mogu odabrati neki od deset programa stručnog usavršavanja. Specijalizacija nudi detaljnu stručnu izobrazbu za određene funkcije ili industrijske grane. MBA škola nudi sljedeće specijalističke programe: controlling i financije, upravljanje energijom, poduzetništvo i inovacije, menadžment u zdravstvu, marketing i prodaja, upravljanje projektima i procesima (projektni menadžment), Public Auditing, menadžment u socijalnim ustanovama te menadžment u turizmu. Kao razlog zašto odabrati baš ovaj MBA, u Beču navode čitav niz razloga. Osim već spomenutih međunarodnih akreditacija, tu su vrhunski strani predavači. Predavači u programima za studij MBA na Menadžerskoj akademiji (Executive Academy) međunarodno su priznati profesori i vodeći menadžeri iz prakse. Oni polaznicima prenose najnovije znanstvene spoznaje i sveobuhvatne menadžerske alate koji su relevantni za praksu. Da je uistinu riječ o međunarodnom programu pokazuje posebna koncepcija programa s polaznicima iz cijelog svijeta, vrhunskim predavačima i studijskim putovanjima u inozemstvo. Stoga ovaj MBA predstavlja optimalnu pripremu za uspješan rad bilo gdje u svijetu. Diplomanti programa Professional MBA dio su međunarodne, ekskluzivne mreže Alumni. Ta multikulturalna mreža polaznicima pomaže u uspostavljanju kontakata u svijetu i umrežavanju s drugim članovima te mreže. Polaznici programa Professional MBA u nastavu unose svoja opsežna stručna i osobna iskustva iz raznih gospodarskih grana i kultura ili iskustva stečena na raznim funkcijama. Tako i oni, podjednako kao i predavači, pridonose visokoj kakvoći programa. Zajedničko osmišljavanje novih ideja, osvrti na radnu svakodnevicu i razmjena stajališta s kolegama istomišljenicima iz drugih zemalja osnova su za dalekosežnu izobrazbu menadžerskih kadrova. Fleksibilna koncepcija programa Professional MBA, koji se apsolvira usporedno s radom u poduzeću, usmjerena je na potrebe zaposlenih menadžera koji nemaju puno vremena.

Dugoročno vezanje
Kako bi moderna poduzeća danas bila trajno uspješna, nužno je da pridobiju najbolje zaposlenike i dugoročno ih vežu uz tvrtku. Poslodavci koji podržavaju svoje djelatnike koji pohađaju neki program MBA na Ekonomskom sveučilištu profitirat će velikom motiviranošću djelatnika koji će svojim novostečenim znanjima pridonijeti uspjehu poduzeća. Polaznici programa imaju pristup na stranicu Learn@WU, jednu od vodećih platformi za e-learning, s više od 45.000 dokumenata te više od 32.000 korisnika. Osim toga u nastavi se kao podrška rabe najsuvremenije tehnologije. Modularna koncepcija programa Professional MBA s blokovima predavanja omogućava menadžerima da osim svojih poslova završe zahtjevan MBA program.

Programi

Za profesionalce
Program Professional MBA sastoji se od susljednih modula. Svaki od njih sastoji se od uvodnog, glavnog i dodatnog modula. Uvodni modul obuhvaća pripremu literature, studije slučajeva te prezentacije. Glavni modul sadrži benchmarking, prezentacije, studije slučajeva, rasprave i predavanja. Dodatni modul podrazumijeva praktičnu primjenu usvojenih sadržaja.

Priznanje
Ugledni britanski financijski dnevnik Financial Times svake godine donosi popis najboljih europskih poslovnih škola. Već niz godina na čelnome mjestu tog popisa su britanske London Business School te London School of Economics and Political Science uz francusku HEC Paris.

Komentirajte prvi

New Report

Close