Huawei tvrdi da će 2021. prestići Apple i Samsung

Autor: Maria Mrvelj , 23. veljača 2016. u 08:41
Kinezi planiraju rast godišnje prodaje od 30%/Reuters

Izvršni direktor također je otkrio da će tvrtka ove godine plasirati i uređaje za “virtualnu stvarnost”.

Iz kineske tvrtke Huawei tvrde da imaju u planu sustići trenutno najjače proizvođače mobitela, Samsung i Apple i to do 2021. godine. Trenutno su na trećem mjestu, a posebno su optimistični nakon naglog porasta prodaje svojih pametnih telefona prošle godine. "Nadamo se da ćemo u tri godine prestići barem Apple, a u roku od pet godina biti prvi proizvođač u svijetu", rekao je Richard Yu, izvršni direktor Huaweia.

Optimizam je opravdan, smatraju stučnjaci, jer je tvrtka u 2015. prodala 108 milijuna pametnih telefona, povećavši tako prodaju za 44 posto u odnosu na 2014.  Apple je prodao 231,5 milijuna, a Samsung 317,2 milijuna pametnih telefona.  Yu tvrdi da imaju održivi rast prodaje, te da očekuju porast za 30 posto godišnje. Iduće bi godine tako trebali prodati 140 milijuna mobitela.

Velik broj Huawei pametnih telefona prodano je u zapadnoj Europi i Kini, ali SAD ih je izbjegavao sve do sada.  Izvršni direktor također je otkrio da će tvrtka ove godine plasirati i uređaje za "virtualnu stvarnost", uključujući i slušalice i pametni telefon koji će pratiti tu tehnologiju. Takve uređaje već su plasirali konkurenti poput Samsunga i HTC-a, te dokazali da postoji interes za razvoj ovakve elektronike. 

Komentirajte prvi

New Report

Close