Huawei obnavlja željeznice Srbije

Autor: Poslovni dnevnik , 22. srpanj 2013. u 21:30
Nove telekomunikacije i na Koridoru 10

U rebalansu državnog proračuna Srbije predviđeno je 16 milijuna eura za realizaciju suradnje s poznatom kineskom kompanijom.

Željeznice Srbije potpisale su s kineskom kompanijom Huawei sporazum o potpunoj modernizaciji telekomunikacija srbijanske željeznice, a ukupna vrijednost predviđenih ulaganja je oko 200 milijuna eura.

Dragoljub Simonović, generalni direktor Željeznica Srbije, izjavio je da su za sada planirana ulaganja od 78 milijuna eura, a da je sporazumom predviđeno da se u sljedećem razdoblju može realizirati ukupno 200 milijuna eura za modernizaciju telekomunikacija svih pruga u Srbiji. Željeznice Srbije namjeravaju modernizirati i unaprijediti sigurnost, željezničke telekomunikacijske sustave za upravljanje i nadzor, kao i telekomunikacijske sustave na stanicama sisteme u skladu sa najvišim međunarodnom standardima. Čelnik Željeznica Srbije sporazum je potpisao s direktorom Huaweija za Srbiju Jackom Weijem, uz nazočnost Jeffreya Wanga, potpredsjednika Huaweija za središnju, istočnu Europu i nordijske zemlje.

U rebalansu državnog proračuna Srbije predviđeno je 16 milijuna eura za realizaciju suradnje s tom kineskom kompanijom, od čega šest milijuna eura za Koridor 10, na dionicama Beograd-Šid, Beogradski željeznički čvor i Beograd-Niš, a 10 milijuna eura za izgradnju sistema GSM-R na pilot dionici Batajnica-Pančevo Glavna. Sredstva na Koridoru 11 bit će uložena na pruzi Beograd-Bar kroz Srbiju, kao i na prugama Pančevo-Vršac i Požega-Kraljevo-Lapovo. Jeffrey Wang, potpredsjednik Huaweija za središnju, istočnu Evropu i nordijske zemlje, rekao je da očekuje da će biti uspostavljena dugoročna suradnja te kompanije i srbijanskih željeznica. Wang je istaknuo da Huawei osigurava komunikaciju za trećinu svjetske populacije, te da je ta kineska kompanija jedna od vodećih u području željezničkih telekomunikacija i da je poznata po kineskim brzim prugama. 

Komentirajte prvi

New Report

Close