HT Eronet najviše pogođen nižim cijenama

Autor: Poslovni dnevnik , 07. veljača 2016. u 21:59
Očekuje se smanjenje cijena mobilnih usluga za 17 posto

Regulatorna agencija za komunikacije traži jeftinije usluge mobilne telefonije.

Najava Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) o smanjenju cijena mobilne telefonije posebno negativno bi se odrazila na poslovanje HT Eroneta kao najmanjeg telekom operatera, rečeno je za vrijeme posjete Denisa Lasića, federalnog ministra prometa i komunikacija HT Eronetu.

Lasić je s članovima uprave razgovarao o trenutnoj situaciji na području telekomunikacija te poslovanju i razvojnim i ostalim planovima tog poduzeća. Rečeno je kako je telekomunikacijsko tržište u BiH iznimno konkurentno jer na njemu, uz tri vodeća telekom operatera, djeluje još desetak drugih. Kako ističu u HT Eronetu, primjer sa smanjenjem cijena ne postoji nigdje u okruženju te su pozvali na preispitivanje odluka RAK-a, priopćeno je iz HT Eroneta. Ministar Lasić se složio s HT Eronetom da se u izravnom kontaktu s RAK-om predoče svi relevantni podaci i pokazatelji, u slučaju da u Agenciji nisu upoznati s nekima od njih, a sve kako bi se došlo do najprihvatljivijeg rješenja koje bi zadovoljilo i potrebe korisnika i održivi razvoj telekom operatera.

Regulatorna agencija za komunikacije krajem prošlog tjedna održala je konzultativni sastanak s predstavnicima tri vodeća telekom operatora (BH Telecom, Telekom Srpske i Hrvatske telekomunikacije Mostar BH), u vezi s provođenjem zahtjeva Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o smanjenju cijena u mobilnoj telefoniji. Na temelju parlamentarnih zaključaka RAK je pokrenuo proces definiranja mjera za poboljšanje uvjeta za krajnje korisnike i jačanje konkurencije na tržištu mobilne telefonije, te traži smanjenje cijena usluga mobilne telefonije za 17 posto. 

Komentirajte prvi

New Report

Close