RH idući tjedan počinje sastanke za izdanje obveznica u dolarima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. ožujak 2013. u 18:44
Thinkstock

Hrvatska je angažirala banke da organiziraju niz sastanaka s ulagačima u vrijednosne papire s fiksnim prinosima uoči mogućeg izdanja obveznica denominiranih u dolarima.

Hrvatska je angažirala banke da organiziraju niz sastanaka s ulagačima u vrijednosne papire s fiksnim prinosima uoči mogućeg izdanja obveznica denominiranih u dolarima, a ti bi sastanci mogli početi 18. ožujka, objavio je u srijedu Reuters pozivajući se na izvore na tržištu.

Vlada u Zagrebu angažirala je Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs i JP Morgan da dogovore sastanke koji će početi 18. ožujka, izvijestio je Reutersov specijalizirani financijski servis IFR.

Nakon toga moglo bi uslijediti izdanje euroobveznica denominiranih u dolarima i podložnih uvjetima na tržištu, napominje IFR.

Hrvatski su mediji u najavama izdanja obveznica špekulirali kako bi novo izdanje državnih obveznica bilo u iznosu od oko 1,5 milijardi dolara, moguće i do 2 milijarde dolara, ako situacija na financijskim tržištima bude povoljna.

Komentirajte prvi

New Report

Close