Za 200.000 eura kupio hotel na javnoj dražbi: ‘Rastao sam zajedno s njim, planiram ga renovirati da zadovolji sve standarde’

Autor: Poslovni.hr , 09. rujan 2019. u 11:57
Hotel u Plužinama, ukupne površine 1451 četvorni metar, izgrađen je 1976. godine, Foto: PD

Hotel ukupne površine 1451 četvorni metar izgrađen je 1976. godine.

Dragan Bogdanović, novi vlasnik hotela Piva u Plužinama, koji se nalazi na obali Pivskog jezera i jedini je objekt te vrste u općini, rekao je da će, ako sve bude po planu, vrata hotela koji je zatvoren 1. kolovoza 2011. godine, biti ponovno otvorena za najkasnije dvije godine.

Dragan Bogdanović živi i radi u Beogradu, ali je porijeklom iz tog kraja Crne Gore, te je hotel kupio u srpnju, pišu Vijesti.

“Hotel sam kupio, prije svega, zbog emotivnih razloga jer sam rastao zajedno s njim. Planiram renovirati objekt koliko se bude moglo, da zadovolji sve potrebne standarde i da bude na odgovarajućoj razini”, rekao je Bogdanović.

On je hotel kupio na javnoj dražbi za 200.000 eura. Početna cijena bila je 152.000 eura, a kako su rekli iz vladinog Povjerenstva za dražbe, osim Bogdanovića prijave su podnijeli i Veselin Ivanović iz Beograda i Željko Bakrač iz Plužina.

“Planiram proširiti asortiman ponude, ali prvo ćemo sve pripremiti. Imam podršku lokalne uprave i nadam se da će za godinu i pol, dvije, hotel biti stavljen u funkciju”, objasnio je Bogdanović. I u lokalnoj upravi, kao i u Parku prirode Piva, zadovoljni su što je hotel dobio novog vlasnika. “Siguran sam da će stavljanje hotela u funkciju pridonijeti još bržem i boljem razvoju turizma i turističke ponude na prostoru općine Plužine. Nisu zanemariva ni nova radna mjesta koje će se otvoriti. U svakom slučaju, izuzetno značajan trenutak za turizam u Pivi”, rekao je Slobodan Delić, direktor Parka Prirode Piva.

Hotel ukupne površine 1451 četvorni metar izgrađen je 1976. godine. Ima dva kata i potkrovlje, restoran i 44 smještajne jedinice. Budvanska rivijera ga je kupila 2012. godine za 300.000 eura. Jednu godinu je najveća crnogorska turistička kompanija hotel Piva dala u zakup.

Komentirajte prvi

New Report

Close