Hong Kong: Otkriveno žarište virusa ptičje gripe, usmrćeno 20.000 peradi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. siječanj 2014. u 10:39
Thinkstock

Kina je od zime 2013. suočena s kontaminacijom virusom H7N9 ptičje gripe, koji je zarazio 140 ljudi, a 47 je umrlo, prema službenim podacima.

Vlasti Hong Konga u utorak su pokrenule usmrćivanje 20.000 pilića nakon otkrića žarišta virusa ptičje gripe H7N9 među peradi uvezenom iz Kine, objavile su vlasti.

Strah od epidemije u Hong Kongu, koji je 2003. prebrodio epidemiju teškog akutnog respiratornog sindroma SARS-a, vratio se nakon nedavne smrti dvojice muškaraca koji su bili nositelji soja H7N9 nakon boravka u Kini.

Agenti sanitarnih službi s maskama i kombinezonima nosili su u utorak piliće u crnim plastičnim vrećama s veletržnice u Hong Kongu gdje je virus identificiran u ponedjeljak, prema snimkama televizije.

Kemijsko usmrćivanje pilića je počelo, rekao je jedan glasnogovornik ministarstva poljoprivrede, ribolova i okoliša.

Tržnica Cheung Sha Wan, jedina veletržnica peradi u Hong Kongu, bit će zatvorena 21 dan zbog dezinfekcije, što znači da niti jedan komad žive peradi neće biti uvezen iz Kine.

Privremeno je obustavljena opskrba peradi s farmi u Hong Kongu.

Žarište gripe otkriveno je samo nekoliko dana nakon početka testiranja u bivšoj britanskoj koloniji.

Kina je od zime 2013. suočena s kontaminacijom virusom H7N9 ptičje gripe, koji je zarazio 140 ljudi, a 47 je umrlo, prema službenim podacima.

Komentirajte prvi

New Report

Close