Hollywood sprema film o VW skandalu

Autor: Tomislav Pili , 13. listopad 2015. u 21:59
Leonardo DiCaprio zagovornik je očuvanja okoliša/REUTERS

Već otkupljena prava.

Volkswagenov skandal s varanjem emisijama ispušnih plinova dobit će i svoju holivudsku verziju. Američki filmski studio Paramount Pictures te producentska kuća u vlasništvu glumca Leonarda DiCaprija otkupili su prava na knjigu o tom skandalu koju Jack Ewing, novinar New York Timesa, tek namjerava napisati.

Vijest su priopćili Paramount te njujorška spisateljska agencija Marly Rusoff. Očekuje se da glavna teza knjige bude kako je etika "više, brže, bolje" potaknula jednu od najvećih prijevara u korporativnoj povijesti te najveći skandal u gotovo 80 godina postojanja Volkswagena.

Da se radi o vrućoj literarnoj robi svjedoči i činjenica da su izdavačka prava na knjigu prodana prije tjedan dana izdavačkoj kući Norton za "šesteroznamekasti iznos", otkrili su u Marly Rusoffu, a prenosi Reuters. Za sada nije otkriveno koliko su Paramount te DiCaprijeva tvrtka Appian Way platili za prava na knjigu. Također, za sada nije poznato ni tko će režirati budući film i koji bi glumci bili u podjeli uloga. Leonardo DiCaprio inače je u Hollywoodu poznat kao gorljivi zagovornik očuvanja okoliša. 

Komentirajte prvi

New Report

Close