Hollande doputovao u posjet Abu Dabiju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. siječanj 2013. u 09:33
F.Hollande (Epa)

llandea se tijekom jutra očekuje u francuskoj vojnoj bazi u Abu Dabiju gdje je stacionirano 700 vojnika i zrakoplovi Rafale, čija je mobilizacija moguća u operaciji Serval u Maliju.

Francuski predsjednik Francois Hollande doputovao je u utorak u Abu Dabi u posjet Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji bi poglavito trebao biti posvećen francuskoj vojnoj intervenciji u Maliju.

Hollandea se tijekom jutra očekuje u francuskoj vojnoj bazi u Abu Dabiju gdje je stacionirano 700 vojnika i zrakoplovi Rafale, čija je mobilizacija moguća u operaciji Serval u Maliju, doznaje AFP iz izaslanstva francuskog predsjednika. Prvotno usredotočen na gospodarsku suradnju, jednodnevni boravak Hollandea u Emiratima promijenio je prirodu nakon što je u petak 11. siječnja počela francuska vojna intervencija protiv islamista koji drže sjever Malija.

Islamisti, povezani s Al Kaidom, u ponedjeljak su napustili velike gradove na sjeveru Malija koje su zauzimali, nakon bombardiranja francuskih snaga, ali su zauzeli lokalitet Diabali, 400 km sjeverno od glavnog grada Bamakoa, te zaprijetili "udarom u srce Francuske".

Komentirajte prvi

New Report

Close