Hilton Montenegro za godinu dana u centru Podgorice

Autor: Poslovni dnevnik , 15. srpanj 2014. u 11:24
Hotel će imati pet zvjezdica

Uz smještaj za goste, gradi se i poslovni centar koji se sastoji od trgovačkog centra na nižim etažama i uredskog prostora na višim katovima.

Izgradnja hotela Hilton Montenegro u Podgorici dobro napreduje, a prema posljednjim informacijama otvaranje tog luksuznog objekta očekuje se za godinu dana. U Europskoj banci za obnovu i razvitak (EBRD), koja financira radove, zadovoljni su dinamikom, pa su kompaniji Normal Company odobrili prvu tranšu od tri milijuna eura, javljaju crnogorski mediji.

"Ukupno planiramo dati 20 milijuna eura kredita", rekao je Giulio Moreno, direktor EBRD-a u Crnoj Gori.Novi hotel koji se gradi na mjestu hotela Crna Gora, (koji je počeo s radom 1953. godine), zadržat će stari izgled, ali u suvremenoj verziji, kažu u Podgorici. Stara gradska kavana dobit će novi sjaj, a upravo se obnavljaju kameni stubovi. "Počeli smo terasi vraćati njezin stari prepoznatljivi izgled, kao što smo i najavljivali", rekao je Žarko Burić, vlasnik Normal Company. Luksuzni bi objekt prve goste trebao primiti u svibnju 2015. godine.

 

20milijuna

eura kredit je EBRD za gradnju hotela Hilton Montenegro

Moderna konstrukcija
Hotel Crna Gora dobio je franšizu poznatog hotelskog brenda Hilton još u svibnju 2010. godine. Ugovor predviđa da hotel pod licencijom Hiltona posluje 15 godina, uz mogućnost produžetka, piše portal eKapija.com.U sklopu rekonstrukcije objekt će biti proširen i moderniziran i imat će pet zvjezdica. Hilton Podgorica-Montenegro imat će kapaciteta od oko 200 soba. Hilton u Podgorici, na križanju glavne ulice pješačke zone bit će, kako kažu u Normal Company, "kombinacija elegantne fasade, moderne konstrukcije i raskošnog interijera", a neće izostati niti bogato zeleno okruženje. Površina hotela je oko 22 tisuće četvornih metara, a samo podzemne garaže imaju oko sedam tisuća kvadrata. Predviđene su i kongresne dvorane na prizemnoj etaži, zatim wellness centar sa zatvorenim bazenom, fitness i spa centar, kao i podzemna garaža na dvije razine.

Rekonstrukcijom postojećeg hotela bit će formirane dvije funkcionalno neovisne cjeline. Uz hotelski smještaj za goste, tu je poslovni centra koji se sastoji od trgovačkog centra na nižim etažama i uredskog prostora na višim katovima.Hotel će raspolagati s devet potpuno opremljenih multifunkcionalnih dvorana za sastanke, velikom konferencijskom dvoranom i tzv. executive loungeom, čime će Hilton Montenegro postati kongresni centar Crne Gore."Ubrzani rast i razvoj glavnog grada Crne Gore, sve veći broj posjetitelja, kako turista tako i poslovnih ljudi, nametnuli su potrebu za smeštajnim i konferencijskim kapacitetima, kao i prepoznatljivom međunarodnom razinom usluge, koja nedostaju u ponudi Podgorice. Stoga smo došli na ideju da od postojećeg hotela napravimo glavni kongresni centar u Crnoj Gori i luksuzni smeštajni kompleks koji će moći odgovoriti na zahtjeve elitnih domaćih i stranih gostiju", kažu u Normal Companyju.

Grade i stanove
Osim što je investitor, tvrtka Normal Company je također i glavni izvođač radova na tom projektu, koji je jedan od najvećih u području ugostiteljstva u Crnoj Gori. Projektnu dokumentaciju hotela Hilton Podgorica-Montenegro izradila je talijanska tvrtka BusinessArt.Normal Company je za podizvođače radova na hotelu angažirala crnogorske građevinske kompanije, a u gradnji se koriste domaći materijali. Istovremeno Normal Company nastavlja i izgradnju stambenog kompleksa Stari aerodrom u Podgorici. 

Simbol Podgorice

Tradicija stara 60 godina

Crna Gora, hotel s najdužom tradicijom u Podgorici, svoja vrata otvorio je prije 60 godina. Izgradnjom tog hotela, kojeg je projektirao arhitekt Vujadin Popović, zapravo je započeo razvoj suvremenog hotelijerstva u Crnoj Gori. Hotel je odmah postao jedan od simbola Podgorice, kao i mjesto okupljanja poznatih ljudi iz svijeta kulture, sporta i politike. Vlasnik hotela Crna Gora je tvrtka Normal Company.

Komentirajte prvi

New Report

Close