Hillary Clinton i egipatski ministar razgovarali o političkoj krizi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. studeni 2012. u 08:33
Hillary Clinton (EPA)

Clinton je opet iznijela zabrinutosti SAD-a zbog odluke egipatskog presjednika Mohameda Mursija da preuzme velike ovlasti .

Državna tajnica SAD-a Hillary Clinton razgovarala je u ponedjeljak s egipatskim ministrom vanjskih poslova Mohamedom Kamelom Amrom i istaknula da se SAD nada da se politička kriza može riješiti demokratskim načinima, priopćio je State Depratment.

Clinton je ponovno iznijela zabrinutosti SAD-a zbog odluke egipatskog presjednika Mohameda Mursija da preuzme velike ovlasti i informirala se o razgovorima koje će Mursi voditi s višim sucima, rekla je glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland na konferenciji za tisak. "Tajnica je istaknula važnost rješavanja tih sporova na demokratski način, te čekamo ishod tih razgovora", rekla je Nuland.

"Želimo vidjeti napredovanje ustavnog procesa na način da pretjerano ne koncentrira vlast u jednim rukama", rekla je Nuland.

Nuland je rekla i da je Clinton telefonski razgovor iskoristila i kako bi se informirala o Gazi gdje je posredovanjem Egipta nakon tjedna borbi postignuto primirje između Izraela i Palestinaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close