Hernadiju odgođen početak suđenja do daljnjega

Autor: Agencija VLM , 12. veljača 2015. u 14:47
Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Kako Vrhovni sud do danas nije odlučio o žalbi Hernadijeve obrane nisu stvorene pretpostavke za početak suđenja pa je današnja rasprava odgođena.

Početak suđenja Zsoltu Hernadiju na zagrebačkom Županijskom sudu odgođeno je do daljnjega jer se spis nalazi na Vrhovnom sudu. Naime, obrana je na pripremnom ročištu zatražila da se kompletan spis i dokumentacija prevedu na mađarski, što je predsjednik sudskog vijeća Ratko Šćekić odbio smatrajući da se radi o preuranjenom zahtjevu.

Hernadijeva obrana na to se žalila pa je spis proslijeđen Vrhovnom sudu na odluku. Kako Vrhovni sud do danas o tome nije odlučio nisu stvorene pretpostavke za početak suđenja pa je današnja rasprava odgođena.

Hernadi je prvi čovjek mađarskog MOL-a kojeg USKOK tereti da je bivšem premijeru Ivi Sanaderu dao 10 milijuna eura mita kako bi MOL preuzeo upravljačka prava nad Inom, iako na to nije imao pravo. U Hrvatskoj mu se treba suditi u odsutnosti jer su mu Mađari odbijali uručiti sudske pozive ili ga zamolbeno ispitati, pravdajući to svojim nacionalnim interesima

Komentirajte prvi

New Report

Close