Hemomont u Podgorici otvorio pogon sprejeva za nos

Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Kompanija koja u CG djeluje od 1994. kao članica Hemofarma i Stada grupe sprej SNUP izvozit će na devet inozemnih tržišta.

Kompanija Hemomont, prva tvornica lijekova u Crnoj Gori, članica srpskog Hemofarma i njemačke Stada grupe, otvorila je novi pogon za proizvodnju sterilnih nazalnih sprejeva SNUP u Podgorici.

Pogon, u čiju izgradnju i opremanje je uloženo 5,3 milijuna eura, osigurao je dodatno zapošljavanje 30 radnika, a planirana proizvodnja je tri milijuna komada sprejeva za nos mjesečno. U novom postrojenju, na 1700 četvornih metara, proizvodit će se sprej za nos SNUP u pakiranju za djecu i odrasle, koji će se izvoziti na devet inozemnih tržišta.

Na otvaranju, Snežana Perović, izvršna direktorica Hemomonta, rekla je da je Hemomont za 24 godine od male tvornice za proizvodnju osnovnih infuzijskih rastvora prerastao u kompaniju koja je lider u farmaceutskoj industriji i jedan od najvećih izvoznika u Crnoj Gori. “Od osnivanja, Hemomont je sedam puta povećao broj proizvoda i broj zaposlenih. Otvaranje novog pogona za proizvodnju SNUP-a pokazuje da Hemomont iz godine u godinu nastavlja rasti i napredovati. Ovakve investicije u moderna postrojenja koja predstavljaju najviše svjetske standarde, dodatno pridonose pozicioniranju Hemomonta na karti kvalitetne farmaceutske industrije”, rekla je Perović. Kompanija Hemomont osnovana je 1994. godine, kao prva tvornica lijekova u Crnoj Gori. U vlasničkoj strukturi Hemomonta su Hemofarm, vlada Crne Gore i Fond za zdravstvo Crne Gore.

Hemomont zapošljava oko 200 radnika, a u njegovom portfelju nalazi se 75 proizvoda, koji se osim na crnogorskom, prodaju i na 11 inozemnih tržišta.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!