Hemofarm preuzeo tvrtku Ivančić i sinovi

Autor: Poslovni.hr , 11. kolovoz 2015. u 22:00
Foto: PD

Ivančić i sinovi proizvode farmaceutske preparate, dok je Hemofarm najveća srpska farmaceutska kompanija.

Srpsko Povjerenstvo za zaštitu konkurencije odobrilo je kompaniji Hemofarm da preuzme tvrtku za proizvodnju i promet farmaceutskih preparata Ivančić i sinovi. Kako je objavljeno na sajtu povjerenstva, koncentracija se odobrava u skraćenom postupku koja nastaje stjecanjem kontrole Hemofarma nad cjelokupnim poslovanjem tvrtke Ivančić i sinovi. Povjerenstvo za zaštitu konkurencije zaključilo je da je koncentracija dopuštena i da neće značajno ograničiti, narušiti ili sprječiti konkurenciju na tržištu.

Prema objašnjenju povjerenstva, poslovanje Hemofarma i tvrtke Ivančić i sinovi preklapa se u samo četiri lijeka, što je zanemarivo. Hemofarm je 13. srpnja potpisao pismo namjere kojim je predviđeno da ta kompanija stekne kontrolu nad cjelokupnom pokretnom i nepokretnom imovinom i opremom Ivančića i sinova, uz preuzimanje intelektualnog vlasništva te tvrtke i drugih prava od značaja za proizvodnju i prodaju farmaceutskih proizvoda.

Hemofarm posluje kao dio njemačke grupe Stada, te proizvodi širok asortimana lijekova i medicinskih sredstava. U Srbiji Hemofarm ima tri povezane tvrtke, Velefarm u stečaju, Vetfarm u stečaju i tvrtku Stada IT Solutions koja se bavi programiranjem.      

Komentirajte prvi

New Report

Close