Hastori prepustili Grammer Kinezima

Autor: Poslovni dnevnik , 09. kolovoz 2018. u 21:59
Menadžment Grammera bio je protiv utjecaja BiH poduzetnika

Obitelj iz BiH ponudila je 19-postotni udjel proizvođaču auto-dijelova Ningbo Jifeng.

Poduzetnička obitelj Hastor iz BiH ponudila je 19-postotni udio njemačkog proizvođača dijelova za automobile Grammer kineskom suvlasniku, završavajući dvogodišnju borbu za vlasti u tvrtki.

Obitelj Wang, koja ima većinski udio u kineskom proizvođaču auto dijelova Ningbo Jifeng, izjavila je prošlog mjeseca kako je njihovo preuzimanje Grammera bilo uspješan s ponuđenih 37,7 posto dionica.

Tvrtka Cascade obitelji Hastor, koji je u početku željela preuzeti Grammer, izjavila je kako je, s obzirom na udjel kineske tvrtke u Grammeru, nije vidjela mogućnost postizanja svojih izvornih strateških ciljeva u tvrtki, javlja Reuters.

Hastor je uložio u Grammer 2016. , ali je Grammerov menadžment, koji se bojao da će posao trpjeti ako vlasnici iz BiH povećaju svoj utjecaj, pozdravili su Ningbo Jifeng kao spasitelja.

Obitelj Hastor najpoznatija je po vlasništvu nad Preventom, dobavljačem dijelova za automobilsku industriju, koji je bio u sporu s Volkswagenom 2016. što je rezultiralo zaustavljanjem proizvodnih linija u VW-u.

Novi spor BiH kompanije i njemačkog automobilskog diva izbio je u lipnju 2018.kada je jedna njemačka tvrtka obitelji Hastor VW-u drastično povećala cijene. 

Komentirajte prvi

New Report

Close