Grčki prosvjednici nasrnuli na njemačkog konzula

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. studeni 2012. u 13:23
Policija je objavila da su prosvjednici htjeli prekinuti sastanak kojemu je svrha bilo ublažavanje napetosti između Berlina i Atene / EPA

Interventni policajci tijelima su zaštitili njemačkoga konzula Wolfganga Hoelscher-Obermeiera i otjerali prosvjednike koji su ga napali na ulasku u zgradu.

Grčki radnici nezadovoljni mjerama štednje upali su u četvrtak na sastanak grčkih i njemačkih dužnosnika u Solunu i pokušali napasti njemačkog diplomata. Policija je palicama i suzavcem rastjerala 250 zaposlenika gradskih službi zbog izazivanja nereda. Prije toga nekolicina njih upala je u zgradu i trčala hodnicima psujući. Policija je objavila da su prosvjednici htjeli prekinuti sastanak kojemu je svrha bilo ublažavanje napetosti između Berlina i Atene.

Interventni policajci tijelima su zaštitili njemačkoga konzula Wolfganga Hoelscher-Obermeiera i otjerali prosvjednike koji su ga napali na ulasku u zgradu. Neki demonstranti htjeli su ga gađati bocama vode. Više od dvjesto prosvjednika okupilo se preed zgradom i vikalo "Sad ili nikad". Držali su lažne nadgrobne ploče i transparente na kojima je stajalo "Borba do kraja". Mnogi Grci iscrpljeni višegodišnjom štednjom krive njemačku kancelarku Angelu Merkel za bolne rezove kojima je uvjetovana isplata paketa financijske pomoći toj zemlji.

Komentirajte prvi

New Report

Close