Grčki prijedlog o pomoći ne očekuje se danas

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. srpanj 2015. u 16:41
Foto: DPA/PIXSELL

Novi grčki prijedlog o pomoći ne očekuje se danas, kada se u Bruxellesu održavaju sastanci ministara financija eurozone i čelnika eurozone.

Novi grčki prijedlog o pomoći ne očekuje se danas, kada se u Bruxellesu održavaju sastanci ministara financija eurozone i čelnika eurozone, i Grčka će "možda" podnijeti novi prijedlog za pomoć europskim vjerovnicima tek u srijedu, kazali su dužnosnici eurozone.

"Tvrde da će podnijeti novi zahtjev i možda iznijeti prijedloge do sutra", rekao je za Reuters visoki dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Drugi je dužnosnik kazao kako grčko izaslanstvo na sastanku ministara financija eurogrupe nije iznijelo nikakav službeni prijedlog za financijsku pomoć.

"Ako uistinu sutra kane iznijeti nešto službeno, moraju znati da ondje možda neće više biti nikoga da to pročita", kazao je neimenovani dužnosnik.

Dužnosnik grčke vlade izjavio je da će se u srijedu, u posljednjem nastojanju da spasi dogovor o pomoći s vjerovnicima, članovima Europskog parlamenta obratiti grčki premijer Aleksis Cipras.

Komentirajte prvi

New Report

Close