Gradnja tunela Kadinjača počinje 2020.

Autor: Poslovni dnevnik , 24. veljača 2019. u 21:59
Za gradnju tunela lani je zanimanje pokazala azerbajdžanska kompanija AzVirt/Goran Kovačić/PIXSELL

Projektna dokumentacija bit će završena ove godine, a vlada će osigurati 50 milijuna eura, koliko će stajati radovi.

Projektna dokumentacija za izgradnju tunela ispod Kadinjače mora biti završena ove godine, a vlada će istovremeno raditi na pronalaženju načina da financira njegovu izgradnju, koja će prema prvim procjenama iznositi 50 milijuna eura, izjavila je Zorana Mihajlović, potpredsjednica srpske vlade i ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture.

"Idejni projekt uskoro će biti na revizijskom povjerenstvu vlade Srbije, a ako se osigura financiranje, izgradnja tunela krenula bi u 2020. godini", objasnila je Mihajlović nakon sastanka s vodećim ljudima općine Bajina Bašta.  Za izgradnju tunela lani je zanimanje pokazala azerbajdžanska kompanija AzVirt. Prema riječima Zorane Mihajlović, u prethodne tri godine samo u redovno održavanje cesta u Zlatiborskom kraju uloženo je 3,6 milijardi dinara, a utrošit će se ukupno 5,5 milijardi dinara po završetku planirane obnove cesta.

"Mnoge stvari se u infrastrukturi mijenjaju u ovom dijelu Srbije, što je dobro i za gospodarstvo, investicije, kao i turizam", rekla je Mihajlović, dodajući da će u ožujku početi izgradnja dionice Koridora 11 Preljina – Požega i da je rok za njenu izgradnju dvije i pol godine.

"Predstoji početak izgradnje autoceste Preljina – Požega, dužine 30,9 kilometara, dionice na kojoj jednu trećinu trase čine tuneli i mostovi. Također, s turskim Taşyapi radimo na projektnoj dokumentaciji za autocestu Beograd – Sarajevo.  Na dionici Sremska Rača – Kuzmin početak radova očekujemo sredinom godine, a na dionici Požega – Kotroman nije moguć početak gradnje prije sredine sljedeće godine zbog izrade projektne dokumentacije", rekla je ministrica Mihajlović, a prenosi Tanjug.

Komentirajte prvi

New Report

Close