Građani jedne EU zemlje posebno vole ilegalno prelaziti američku granicu

Autor: Poslovni.hr , 14. ožujak 2019. u 13:36
Foto: Getty Images

Rumunji su među najvećim skupinama ilegalnih migranata koji prelaze u SAD iz Meksika.

Ilegalni migranti dolaze u Sjedinjene Američke Države iz čak 40 različitih zemalja, ali prednjače oni iz Bangladeša, Turske, Rumunjske i Kine, prenio je CNSNews.

“U našem poslu, agenti granične patrole rijetko kad mogu znati koga su ili koga će susresti”, rekao je Rodolfo Karisch, šef U.S. granične patrole u Sektoru Rio Grande Valley.

Iako većina ilegalnih stranaca koje presretne granična patrola u Sektoru Rio Grande dolazi iz Srednje Amerike, Karisch je objasnio da su njegovi agenti uhitili ilegalne strance iz “cijelog svijeta”.

"Većinom se radi o obiteljima i djeci bez pratnje iz Srednje Amerike, a mnogi putuju u velikim skupinama od stotinu ili više. Osim velikog broja Latinoamerikanaca, susrećemo i ljude iz cijelog svijeta, od kojih mnogi ne žele biti uhvaćeni", rekao je.

Prvi po broju Kinezi, odmah potom Rumunji

Američka carinska i granična zaštita objavila je listu s podacima o broju ilegalnih stranaca koji su uhićeni u svakom graničnom sektoru u 2017. godini.

Od 303.916 osoba koje su uhićene te godine duž granice SAD-a i Meksika, samo je 127.938 – ili otprilike 42,1 posto – bilo iz Meksika.

1.364 (deportabilnih) stranaca presretnutih na granici SAD-a i Meksika u 2017. bili su iz Narodne Republike Kine. Od toga je 702 presretnuto u sektoru doline Rio Grande.

564 (deportabilnih) bilo je iz Bangladeša. Od njih je 304 uhićeno u sektoru doline Rio Grande.

433 (deportabilnih) presretnutih bilo je iz Rumunjske. Od njih 94 su presretnuta u sektoru doline Rio Grande.

35 (deportabilnih) bilo je iz Turske. Od toga, 21 ih je presreo u sektoru doline Rio Grande.

Komentirajte prvi

New Report

Close