NBA košarkaš gradi male hidroelektrane u susjednoj državi

Autor: Poslovni dnevnik , 05. travanj 2016. u 12:30
Foto: Reuters

Zajedno s obitelji gradi male hidroelektrane na rijeci Doljanci, a ukupna investicija iznosi oko pet milijuna eura, doznaju Dani.

Košarkaš Mirza Teletović, kapetan BiH reprezentacije i igrač NBA ekipe Phoenix Suns, novac koji je zaradio igrajući u Europi i SAD-u investira u gradnju dvije male hidroelektrane na području Jablanice. Zajedno s obitelji gradi male hidroelektrane na rijeci Doljanci, a ukupna investicija iznosi oko pet milijuna eura, doznaju Dani.

"Ne mogu zaposliti sve nezaposlene, ali želim raditi na projektu koji će donijeti dobro svima. Projekt izgradnje malih hidroelektrana je prošao sve potrebne provjere. Siguran sam da će moj grad imati koristi od toga, jer će godišnji prihodi za Općinu Jablanica, samo na temelju naknade, iznositi oko 25.000 eura, a taj prihod dijeli se i među mjesnim zajednicama", kaže Teletović. Najavio je kako se s obitelji namjerava vratiti u Jablanicu, jer "vjeruje da Bosna i Hercegovina ima budućnost i želi svojoj djeci dokazati da u njoj ima perspektive".

Osim hidroelektrana, Teletović planira i druge projekte na području Jablanice. Redakciji Dana obratili su se i građani Mjesne zajednice Doljani, pokraj Jablanice, koji tvrde da projekt izgradnje hidroelektrana, između ostalog, ugrožava i tamošnje stanovništvo, ali i ekosustav na tom području. Teletović to u potpunosti odbacuje. "Sve je urađeno u skladu sa zakonom i nema nikakvih prepreka da se završi ovaj projekt. Tvrtka Eko-Vat osigurala je svu potrebnu dokumentaciju i svi stanovnici MZ Doljani su upoznati s projektom. Organizirano je nekoliko sastanaka s građanima obje mjesne zajednice i sve je bilo transparentno", odgovara Teletović. 

Komentirajte prvi

New Report

Close