Gospodarstvo će voditi Kori Udovički, Krstiću financije?

Autor: Poslovni dnevnik , 16. travanj 2014. u 22:00
Kori Udovički bivša je guvernerka NBS-a i ministrica energetike

Boris Tadić odbio ulazak u vladu sa socijalistima.

U Srbiji traju pregovori oko formiranja nove vlade za koju je izvjesno da će je voditi predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić.

On je već obavio više razgovora sa strankama i pojedincima koje želi vidjeti u svojoj vladi, a kako stvari trenutno stoje u njoj neće biti bivšeg predsjednika Srbije i lidera NDS-a Boris Tadić kojeg su mnogi prije izbora vidjeli na mjestu ministra vanjskih poslova. Tadić je svoj ulazak u vladu uvjetovao time da u njoj ne budu socijalisti Ivice Dačića, što Vučić nije prihvatio. Dapače, socijalistima i Dačiću ponudio je ministarsko mjesto i očekuje se da će ga Dačić prihvatiti, ali neće više biti ministar unutarnjih poslova već se nagađa da bi mogao postati ministar vanjskih poslova.

Čini se da je siguran ostanak Lazara Krstića na mjestu ministra financija, a kako pišu srpski mediji, pozicija ministrice gospodarstva ponuđena je Kori Udovički. Udovički (inače sestra supruge glumca Rade Šerbedžije Lenke) bivša je guvernerka Narodne banke Srbije i ministrica energetike u vladi Zorana Đinđića, a radila je i za MMF i UN. Savez vojvođanskih Mađara trebao bi dobiti mjesta državnih tajnika za infrastrukturu, poljoprivredu, gospodarsvo, socijalna pitanja i zdravstvo.

Komentirajte prvi

New Report

Close