Gospodarska klima u Njemačkoj osjetno poboljšana

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. veljača 2013. u 13:30
Guliver/Thinkstock

Očekivanja njemačkih institucionalnih ulagača znatno su se poboljšala u veljači, pokazalo je u utorak pomno praćeno istraživanje instituta ZEW.

Očekivanja njemačkih institucionalnih ulagača znatno su se poboljšala u veljači, pokazalo je u utorak pomno praćeno istraživanje instituta ZEW, odražavajući uvjerenje o oporavku najvećeg europskog gospodarstva od slabosti s kraja prošle godine.

Indeks koji izrađuje taj institut poskočio je u veljači za čak 16,7 bodova, na 48,2 boda. Iako su najnoviji podaci o njemačkom BDP-u pokazali njegov osjetan pad u četvrtom tromjesečju 2012., poboljšana očekivanja stručnjaka za financijska tržišta signaliziraju poboljšanje stanja u gospodarstvu u narednim mjesecima, konstatiraju u ZEW-u. "Stručnjaci za financijska tržišta stavili su točku na slabo četvrto tromjesečje 2012. Po njihovom mišljenju nepovoljan vjetar koji stvara kriza u eurozoni ne zadaje više tako velike probleme njemačkom gospodarstvu kao ranije", konstatirao je u priopćenju ravnatelj Wolfgang Franz.

Ocjena aktualnog stanja u gospodarstvu ostala je u veljači gotovo nepromijenjena, kliznuvši za 1,9 bodova na 5,2 boda, stoji u priopćenju instituta ZEW.

Komentirajte prvi

New Report

Close