Gemaxovi tereni u pola cijene

Autor: Poslovni dnevnik , 09. listopad 2017. u 22:00
Foto: PD

Nakon propasti građevinske tvrtke prodaje se osam teniskih terena u Beogradu.

Financijska kriza koja je uzdrmala srpsku građevinsku industriju odnijela je još jednu žrtvu. Gemax, jedna od prvih privatnih građevinskih kompanija u Srbiji nedavno je likvidirana, javlja Politika. Kriza koja je pogodila građevinsku industriju nije jedini uzrok propasti kompanije, urušavanje je počelo kada je policija 2007. godine uhapsila vlasnika i direktora Đorđa Antelja zbog sumnje da je zloporabio službeni položaj. Antelj je tada osumnjičen da je oštetio stečajne vjerovnike i pribavio protupravnu imovinsku korist od više od sedam milijuna eura.

U pritvoru je proveo pet mjeseci, ali je odlukom Žalbenog suda pravomoćno oslobođen optužbi u slučaju “stečajna mafija”. Tko će biti novi vlasnici po mnogima najboljih teniskih terena u Srbiji (osam teniskih terena s tri vrste podloge), zemljišta, stanova, skladišta i garaža bit će poznato po završetku javne dražbe, koju je stečajni upravitelj Mirko Borovčanin zakazao za 6. studenoga. Poznati Gemaxovi tereni za tenis, koji su dugo bili jedini u Beogradu, nalaze se na dedinjskoj padini, oko 500 metara od stadiona Crvene zvezde.

Zajedno s upravnom zgradom, sportskom dvoranom i garažom, vrijednost terena procijenjena je na 969 milijuna dinara, što je oko osam milijuna eura. Početna cijena na dražbi je 484 milijuna dinara (oko četiri milijuna eura).

 

25 tisuća eura

početna je cijena za Gemaxov apartman od 80 kvadrata u Vrnjačkoj Banji

Gemax je službeno otišao u stečaj 6. srpnja ove godine, na temelju rješenja Privrednog suda u Beogradu. Imovina je podijeljena u 22 cjeline, a na prodaju su i građevinsko zemljište, stanovi u Omladinskoj ulici u Beogradu, lokali, garaže, ali i proizvodna hala na Batajničkom drumu od 8672 kvadrata. To je i najvrijedniji dio imovine kompanije Gemax (1,13 milijardi dinara). Početna cijena na dražbi iznosi 564 milijuna dinara, što je nešto manje od pet milijuna eura. Na prodaju je i mehanička radionica i skladište od 500 kvadrata, te apartman od 80 kvadrata u potkrovlju stambene zgrade u Vrnjačkoj Banji. Početna cijena stana je tri milijuna dinara, odnosno oko 25.000 eura, što znači da se kvadrat prodaje za oko 300 eura.

Prije propasti Gemax je gradio mnoge objekte u Beogradu, između ostalog za Porsche u Srbiji, te za trgovački lanac Metro u Novom Sadu, Zemunu i Krnjači.

Komentirajte prvi

New Report

Close