Gdje je Kim Jong-Un?

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. rujan 2014. u 13:09
Reuters

Kim Jong-Un nije se pojavio na državnoj televiziji od 3. rujna u Pjongjangu kad je prisustvovao koncertu u društvu supruge Ri Sol-Ju.

Pa gdje je Kim Jong-Un? Od gihta do običnog umora, u Aziji se šire glasine o zdravstvenom stanju sjevernokorejskog čelnika, nevidljivog više od tri tjedna.

Kim Jong-Un, star 30 ili 31 godinu, nije se pojavio na državnoj televiziji od 3. rujna u Pjongjangu kad je prisustvovao koncertu u društvu supruge Ri Sol-Ju.

U srpnju viđen je kako šepa prigodom 20. obljetnice smrti njegova djeda Kim Il-Sunga, osnivača režima.

Često sklona špekulacijama čim se radi o neprijatelju sa Sjevera, J. Koreja neobično je suzdržana. Na konferenciji za tisak održanoj u petak, ministarstvo ujedinjenja nije željelo iznositi nagađanja.

"Sj. Koreja nije izdala nikakavu službenu objavu te nemamo nikakav komentar", izjavila je glasnogovornica ministarstva.

U oči je upao izostanak Kim Jong-una na ovotjednom otvaranju nove sjednice parlamenta koji se sastaje tek jednom ili dvaput godišnje kako bi odobrio odluke jedine stranke.

Kim Jong-Un bio je sveprisutan u službenim medijima otkad je naslijedio oca Kim Jong-Ila, nakon njegove smrti u prosincu 2011.

Komentari (2)
Pogledajte sve

navodno je u banskim dvorima? [emo_plazi]

eto šta nas zanima!jaki smo ekonomski pa sad iz razbibrige se interesiramo za toga Una[emo_zloban]hoće li on investirati u našu privredu?[emo_zloban]

New Report

Close