Gates poziva Trumpa da nadahne Ameriku poput Kennedyja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. prosinac 2016. u 12:18
Foto: DPA/PIXSELL

Po pisanju New York Timesa Trump bi u srijedu u New Yorku trebao primiti Bezosa, vlasnika Applea Tima Cooka, čelnika Microsofta Satyju Nadellu i Elona Muska iz Tesle i SpaceX-a.

Suosnivač Microsofta i filantrop Bill Gates u utorak je pozvao novoizabranog predsjednika Donalda Trumpa da upotrijebi stimulativan diskurs koji će Sjedinjene Države nadahnuti i potaknuti onako kako ih je svojedobno nadahnuo John F. Kennedy u vrijeme američkog osvajanja svemira. 

"Smatram da bi na jednak način na koji je predsjednik Kennedy govorio o američkoj svemirskoj misiji, u čemu ga je poduprla cijela zemlja, trebalo uputiti poticajnu poruku naciji kojom bi se pokazalo da će Trumpova administracija pokrenuti stvari u segmentu obrazovanja ili da će zaustaviti širenje epidemija, pritom odbacujući regulatorne prepreke, te da će od Amerike napraviti lidera inovacije", rekao je Gates za TV mrežu CNBC. 

On će sa skupinom poznatih poduzetnika uložiti milijardu dolara u fond koji će služiti poticanju na čiste tehnologije i borbu s klimatskim promjenama. Gates je pokrenuo zakladu 'Breakthrough Energy Ventures' zajedno s multimilijarderima Markom Zuckerbergom, vlasnikom Facebooka, čelnikom Amazona Jeffom Bezosom i prvim čovjekom Alibabe Jackom Maom.

Zaklada će financirati razvoj novih energija i smanjenje emisije staklenika. Ovo je prvo veće ulaganje koalicije superbogatih poduzetnika osnovane u prosincu 2015. s ciljem istraživanja i razvoja čiste tehnologije. Gates je kazao i da je nedavno prvi put telefonom razgovarao s Donaldom Trumpom te istaknuo da imaju "puno zajedničkih prijatelja". 

Po pisanju New York Timesa Trump bi u srijedu u New Yorku trebao primiti Bezosa, vlasnika Applea Tima Cooka, čelnika Microsofta Satyju Nadellu i Elona Muska iz Tesle i SpaceX-a.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Satya Nadella je čelnik Microsofta.

New Report

Close