G-Petrol pripaja benzinske postaje NIS-a

Rusi su na BiH tržištu prvo kupili OMV-ove benzinske postaje Rusi su na BiH tržištu prvo kupili OMV-ove benzinske postaje

Ruski Gazpromnjeft ključnu ulogu u poslovanju u BiH namijenio sarajevskoj tvrtki.

Konkurencijsko vijeće BiH odbacilo je prijavu koncentracije tvrtke G-Petrol iz Sarajeva, a u vezi sa kupovinom benzinskih postaja tvrtke NIS Petrol iz Banja Luka.

Riječ je o benzinskim postajama Trnjaci, Bijeljina, Popovi, Bijeljina i Naftnog terminala za trgovinu na veliko tekućim gorivima i njihovo skladištenje i pretakanje u Popovima. Vijeće je zaključilo da nema koncentracije u smislu člana 12. Zakona o konkurenciji, priopćeno je iz Konkurencijskog vijeća, izvještava Indikator.ba. Ruski Gazprom je na tržište BiH ušao preko Naftne industrije Srbije (NIS) preuzimanjem benzinskih postaja austrijskog OMV-a.

Preuzimanje je obavljeno preko tvrtke NIS Petrol Banja Luka. U međuvremenu, odlučeno je da se ojača tvrtka kćer G-Petrol u Sarajevu, u koju je još 2013. godine prešao dio menadžmenta iz banjalučkog NIS Petrola.

Ova odluka bila je značajno medijski zabilježena uz komentare kako se sjedište novog naftnog igrača na tržištu BiH seli u Federaciju BiH, odnosno u Sarajevo. Odlukom kojom G-Petrol sada postaje vlasnik benzinskih postaja NIS-Petrola i naftnog terminala u Popovima očito se potvrđuje ključna uloga tvrtke u Sarajevu u poslovanju Gazpromnjefta u BiH, zaključuje Indikator.ba.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve