Francuzi ulažu 409 mil. eura u Brezovicu

Autor: Poslovni dnevnik , 04. ožujak 2015. u 21:59
Ulaganje od 160 mil. eura u prve tri godine

Novi turistički kompleks i skijalište na Kosovu osigurat će 3000 novih radnih mjesta.

Francuski konzorcij i vlada Kosova tijekom ožujka potpisat će ugovor o izgradnji turističko-skijaškog kompleksa na Brezovici.

U taj projekt uložit će se 409 milijuna eura, što će osigurati čak 3000 novih radnih mjesta, najavila je strateška savjetnica USAID-a na Kosovu Jill Jaymison. "Ugovor će obvezati konzorcij da investira 409 milijuna eura u roku od 20 godina. U prve tri godine predviđa investicija od oko 160 milijuna eura", rekla je Jaymison na javnoj raspravi o tom projektu u općini Štrpce. Ona je navela da će ovaj projekat zaposliti brojne stanovnike Kosova, posebno one iz općine Štrpce, prenosi prištinski dnevnik Koha ditore.

Raspravi su bili nazočni veleposlanicii SAD-a i Francuske na Kosovu, vijećnici općine Štrpce i Ljubomir Marić, ministar za lokalnu samoupravu u vladi Kosova. Marić, koji je zamrznuo funkciju ministra, zatražio je da s tim projektom bude upoznata vlada Srbije, te je zapitao može li vlast u Beogradu sudjelovati u projektu na BrezoviciVijećnici općine Štrpce istaknuli su zabrinutost zbog moguće promjene strukture stanovništva u općini. Jedna vijećnica je pitala bi li na promjenu demografske slike utjecalo to što je projektom predviđena izgradnja i prodaja stanova. Međutim, predstavnici projekta odgovorili su samo na gospodarska pitanja vezana uz projekt Brezovica. 

Komentirajte prvi

New Report

Close