Francuz na čelu tvornice Lade

Autor: Tomislav Pili , 15. ožujak 2016. u 21:59
AvtoVAZ je vodeći ruski proizvođač/REUTERS

Novi izvršni direktor je Nicolas Maure.

Renault-Nissan imenovao je Francuza Nicolasa Maurea novim izvršnim direktorom AvtoVAZ-a, najvećeg ruskog proizvođača automobila. Maure trenutno vodi Renaultove operacije u Rumunjskoj i zamijenit će za kormilom ruske kompanije Šveđanina Boa Anderssona koji je prošloga mjeseca neočekivano dao ostavku nakon pritiska ruske države zbog otkazivanja lokalnim dobavljačima.

Francusko-japanska automobilska alijansa drži 50 posto udjela u AvtoVAZ-u, proizvođaču čuvene Lade, dok 25 posto posjeduje državna ruska kompanija Rostec. Zanimljivost je da je Rostecu na čelu Sergej Čemezov, kolega ruskog predsjednika Vladimira Putina iz dana službovanja u KGB-u.

"AvtoVAZ je modernizirao postrojenja i proizvodne procese te značajno podignuo kvalitetu izrade. S Nicolasom Maureom planiramo nastaviti takvu strategiju unatoč kratkoročnim izazovima i vjerujemo u dugoročnu budućnost ruskog tržišta i AvtoVAZ kao vodećeg domaćeg proizvođača", izjavio je izvršni direktor Renault-Nissana Carlos Ghosn. Uz Ladu, u AvtoVAZ-ovim pogonima udaljenima oko 800 kilometara udaljenima od Moskve proizvode se još i modeli Renaulta i Nissana. 

Komentirajte prvi

New Report

Close