Francuski premijer nakon izbora za EU parlament najavio nove porezne olakšice

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. svibanj 2014. u 11:49
Reuters

Francuski premijer Manuel Valls obećao je u ponedjeljak daljnje porezno rasterećenje za građane s niskim prihodima i srednji sloj domaćinstava.

 Francuski premijer Manuel Valls obećao je u ponedjeljak daljnje porezno rasterećenje za građane s niskim prihodima i srednji sloj domaćinstava, ustvrdivši da je jedan od razloga za porast podrške Nacionalnoj fronti na europskim izborima bijes zbog višegodišnjeg rasta poreza.

"Trebamo dodatne porezne olakšice … do toga mora doći, jer je (porezno opterećenje) postalo nepodnošljivo", rekao je socijalist Valls za radio postaju RTL, upitan hoće li takav potez biti uključeni u buduće proračunske planove koji će biti predstavljeni na kraju godine.

"Francuzi nam neće vjerovati dok nezaposlenost ne padne, kupovna moć ne poraste a porezi se ne snize", dodao je Valls.

Valls je već ranije ovog mjeseca najavio da njegova vlada planira izuzeti 1,8 milijuna kućanstava od poreza na dohodak, što će državu koštati milijardu eura proračunskih prihoda.

Socijalisti su na europskim izborima u nedjelju zauzeli treće mjesto, iza Nacionalne fronte, koja je osvojila oko 26 posto glasova, te konzervativne UMP stranke, koja je na drugom mjestu s otprilike 21 posto glasova.

Valls nije dao nikakvu naznaku o opsegu ili vremenskom okviru novih smanjenja poreza. Na pitanje hoće li njegova vlada zadržati cilj rezanja javne potrošnje za 50 milijardi eura tijekom iduće tri godine u sklopu nastojanja da svede proračunski manjak u granice koje propisuje EU, odgovorio je da bi bilo "apsurdno" da to ne učini.

Komentirajte prvi

New Report

Close