Francuska u prosincu ratificira pristupni ugovor RH-EU

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. listopad 2012. u 09:02
Francois Hollande i Ivo Josipović (EPA)

Senat planira ratificirati pristupni ugovor Hrvatske s Europskom unijom do kraja godine, odnosno početkom prosinca, rekao je Bell.

Francuska će početkom prosinca ratificirati pristupni ugovor Hrvatske s Europskom unijom, kazao je u utorak u Parizu predsjednik francuskog Senata Jean-Pierre Bell nakon razgovora s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem.

"Senat planira ratificirati pristupni ugovor Hrvatske s Europskom unijom do kraja godine, odnosno početkom prosinca", rekao je Bell. "To je za Hrvatsku važan trenutak kada slijedi njezin ulazak u Uniju”, dodao je ističući kako je hrvatski predsjednik odmah shvatio da su Francuzi veliki pobornici ulaska Hrvatske u EU. "Naš je sastanak bio iznimno plodonosan i dobili smo dobre vijesti", rekao je hrvatski predsjednik. "Hrvatska će 1. srpnja 2013. biti članica EU-a i bit ćemo partneri europskih zemalja, naravno i Francuske s kojom nas povezuje toliko projekata"; dodao je Josipović, koji je iskoristio priliku da zahvali Francuskoj na svesrdnoj pomoći koju je godinama pružala Hrvatskoj.

Predsjednik Senata je kazao kako je za skoru ratifikaciju najzaslužniji Odbor za europske poslove francuskog Senata. Josipović i Bell razgovorali su i o bilateralnim odnosima, posebice gospodarskim te izrazili nadu da će se dobri odnosi još više poboljšati ulaskom Hrvatske u Uniju. Bell i Josipović komenitrali su i činjenicu da je u utorak francuski Senat izglasao fiskalni pakt, a hrvatski je predsjednik rekao da je gospodarska stabilnost ključni element uspješnosti Europske unije.

Komentirajte prvi

New Report

Close