FOTO: Papa Franjo doputovao u Sarajevo

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. lipanj 2015. u 09:48
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Papa Franjo doputovao je u subotu u jutarnjim satima u Sarajevo kamo je stigao u državni posjet i pastoralni pohod Bosni i Hercegovini.

Papa Franjo doputovao je u subotu u jutarnjim satima u Sarajevo kamo je stigao u državni posjet i pastoralni pohod Bosni i Hercegovini.

Zrakoplov "Alitalije" sletio je u sarajevsku zračnu luku oko 9 sati gdje je Svetom Ocu priređen svečani doček, a u ime državnih vlasti i mjesne crkve tamo su ga uz svečanu vojnu postrojbu pozdravili član Predsjedništva BiH Dragan Čović i vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Papu je pozdravilo i 140 djece odjevene u narodne nošnje iz različitih dijelova BiH.

Uz papu Franju u izaslanstvu Svete Stolice koje ga prati tijekom posjeta Sarajevu su i državni tajnik Pietro Parolin, predsjednik Papinskog vijeća za međureligijski dijalog kardinal Jean-Louis Tauran te predsjednik Papinskog vijeća za promoviranje jedinstva kršćana kardinal Kurt Koch.

Kolona vozila sa Svetim Ocem se iz zračne luke uputila prema sjedištu Predsjedništva BiH gdje je Papi pripremljena ceremonija svečanog dočeka uz vojne počasti i nazočnost najviših dužnosnika bosanskohercegovačke izvršne, zakonodavne i sudske vlasti.

Papin pohod BiH odvija se pod geslom "Mir vama" a on je uoči dolaska poručio kako tamo stiže da bi katolike utvrdio u njihovoj vjeri, podupro ekumenski i međureligijski dijalog te ohrabrio sve na miran suživot u toj zemlji.

Komentirajte prvi

New Report

Close