Ferrero promijenio recept za Nutellu: Evo što je drugačije

Autor: Poslovni.hr , 07. studeni 2017. u 13:02
Foto: Jens Kalaene/DPA/PIXSELL

Ovaj put obožavatelji kritiziraju proizvođača zbog promjene recepta.

Mnogima omiljen namaz od lješnjaka iz talijanske tvornice Ferrera Rocher, ponovno je u žiži pozornosti.

U siječnju ove godine Ferrero se našao na udaru zbog palminog ulja koje je jedan od sastojaka ovog namaza, a ima kancerogena svojstva. Iako su iz tvornice tada poručili kako su njihovi svi sastojci za Nutellu ispravni i ispitani, "kraljica" Nutella opet je na "tepihu", prenosi Večernji list.

Ovaj put obožavatelji kritiziraju proizvođača zbog promjene recepta. Novim receptom povećao se udio mlijeka u prahu sa 7.5 na 8.7 posto, a dodan je i šećer te umjesto dosadašnjih 55.9 posto, sada sadrži 56.3 posto, piše The Mirror. Rezultat je slađa i "lakša" Nutella. 

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Vjerojatno najnezdraviji obrok na svijetu. Nevjerojatno je da ljudi to kupuju djeci.

a gdje je kazna zbog varanja kupaca?

New Report

Close