Federacija BiH će pokušati spasiti BH Airlines

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. veljača 2015. u 14:44
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Ministar prometa i veza FBiH Enver Bijedić izjavio je da će se pokušati dogovoriti reprogram duga sa sarajevskom zračnom lukom.

Vlasti Federacije BiH pokušat će spasiti BH Airlines, zrakoplovnu kompaniju u vladinu vlasništvu, čija su dugovanja dosegnula 13 milijuna eura, a računi blokirani više mjeseci, objavljeno je u utorak nakon sastanka predstavnika vlade i BH Airlinesa.

Račune BH Airlinesa blokirali su prije nekoliko mjeseci austrijski Hypo leasing (HETA) zbog dugovanja za dva zrakoplova u floti ove kompanije u iznosu od 7,5 milijuna eura te Zračna luka Sarajevo, kojoj BH Airlines duguje oko 3,5 milijuna eura. Samo jedan zrakoplov povezuje Sarajevo s tri destinacije – Beograd, Zuerich i Kopenhagen, druga letjelica je zbog kvara prizemljena u njemačkom Monchengladbachu, a bez plaće više mjeseci je 100 radnika.

Ministar prometa i veza FBiH Enver Bijedić izjavio je da će se pokušati dogovoriti reprogram duga sa sarajevskom zračnom lukom kako bi se BH Airlinesu deblokirali računi, te zatim uplatio dio dugovanja prema Hypo Leasingu. Vlada FBiH će i dalje BH Airlinesu godišnje izdvajati oko 3,8 milijuna eura, kaže Bijedić ističući da unatoč tome BH Airlines negativno posluje.

Direktor Amir Jažić potvrdio je da trenutačna dugovanja BH Airlinesa iznose oko 13 milijuna eura te da kompanija teško može funkcionirati blokiranih računa i bez reprograma dugova.

Komentirajte prvi

New Report

Close