Facebook producira seriju za mlade

Autor: Poslovni dnevnik , 26. lipanj 2017. u 21:59
Prve epizode krajem ljeta/FOTOLIA

Kompanija pregovara s holivudskim studijima, a pripremila je tri milijuna dolara.

Facebook pregovara s holivudskim studijima o produkciji televizijskih serija, a prve epizode bit će emitirane najkasnije krajem ljeta, objavio je Wall Street Journal (WSJ).

Na sastanku s predstavnicima glumačkih agencija Facebook je naznačio da je za produkciju spreman "iskeširati" i do tri milijuna dolara po epizodi, tvrde upućeni i neimenovani izvori. U Facebooku ciljaju na publiku u dobi od 13 do 34 godine, s fokusom na raspon od 17 do 30 godina. Već su osigurali novac za produkciju televizijske drame "Strangers" i zabavne emisije "Last State Standing", navodi se u izvješću.  

U Facebooku nisu odmah bili dostupni za komentar WSJ-ova izvješća. U kompaniji očekuju da će epizode emitirati jednu po jednu, a ne sve odjednom kao što rade u Netflixu i Amazonu. Njihovi budući planovi uključuju adaptaciju popularnog reality showa komičara Jamesa Cordena "Carpool Karaoke" koji će se početi emitirati u kolovozu. Spremni su također dijeliti s Hollywoodom svoje podatke o gledanosti.

No, Facebook nije jedina tehnološka kompanija koja ulazi u područje televizijske zabave. Dugo se očekivao prodor Applea na područje televizijske produkcije, a prošlog je tjedna ta kompanija napokon emitirala prvu emisiju "Planet of the Apps" (Planeta aplikacija), showa u kojem IT inženjeri predstavljaju slavnima svoje aplikacije kako bi osigurali njihovu financijsku podršku.

Komentirajte prvi

New Report

Close