Facebook oglasnikom izaziva eBay

Autor: Poslovni dnevnik , 04. listopad 2016. u 21:59
Prodaja prema lokaciji/FOTOLIA

Društvena mreža formalizira navike korisnika koji međusobno trguju.

Facebook je najavio novi program "Marketplace" koji će po uzoru na tiskane oglasnike omogućiti članovima zajednice da međusobno trguju.

Novim programom društvena će mreža izravno konkurirati lokalnim platformama za internetsku trgovinu poput Craigslista, a ponudit će alternativu i internetskim "buvljacima" poput eBaya, napominje AFP. Iz Facebooka poručuju da njihov novi program samo formalizira nešto što njihovi članovi već godinama rade na Facebookovim grupama. "Facebook je mjesto povezivanja ljudi, a proteklih godina sve ga je više ljudi koristilo za novi oblik povezivanja – za kupnju i prodaju", istaknula je u bilješci na blogu menadžerica za proizvode Mary Ku.

"Marketplace" će prikazivati fotografije artikala ponuđenih na prodaju prema kriteriju geografske blizine, a korisnici će moći podešavati svoju lokaciju i tražiti konkretne predmete ili kategorije predmeta, poput odjeće, predmeta za upotrebu u kućanstvu ili elektronike. Osim novog programa, Facebook je odlučio u Danskoj – nakon Švedske i Irske – graditi treći podatkovni centar izvan SAD-a, piše danski portal Fyens.dk, a prenosi Reuters. Novi centar gradit će se u Odenseu, rodnom gradu književnika Hansa Christiana Andersena, a prostirat će se na 118.000 kvadratnih metara. Time će posao naći oko 1200 ljudi, piše danski portal.

Komentirajte prvi

New Report

Close