Euro-Asfalt iz BiH na autocesti Bar-Boljare

Autor: Poslovni dnevnik , 31. ožujak 2015. u 22:00
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Krajem travnja počet će izgradnja prve dionice crnogorske prometnice duge 41 kilometar.

Kineska kompanija China Communications Construction Company počela je podizati kamp za smještaj radnika koji će raditi na izgradnji autoceste od Podgorice do Kolašina, prve dionice suvremene prometnice koja će povezati Bar i Boljare, tj. granicu sa Srbijom.

Kamp će se nalaziti na lokaciji Moračica, na području Bioča kod Podgorice, a radovi na izgradnji autoceste trebali bi početi krajem travnja, javlja Blic. Dionica od Podgorice do Mateševa, u pravcu Kolašina duga je 41 kilometar, a na njoj će biti izgrađeno 17 tunela, a to je i najteža dionica autoceste koja će biti ukupno dugačka oko 170 kilometara. Kineska Exim banka odobrila je kredit od 687 milijuna eura za izgradnju prve dionice crnogorske autoceste, koja će ukupno stajati 809 milijuna eura, a trebala bi biti završena za četiri godine.

Kako javlja portal Klix, BiH tvrtka Euro-Asfalt sudjelovat će u tom projektu kao podizvođač, a vrijednost radova koje će izvoditi procjenjuju se na oko 70 milijuna KM. Ugovor bi trebao biti potpisan u sljedećih mjesec dana.Radovi u Crnoj Gori počet će u vrijeme završetka niza projekata na BiH autocesti, pa će Euro-Asfalt, koji je jedna od najvećih BiH kompanija u sektoru niskogradnje, na taj način zaposliti radnike i strojeve. 

Komentirajte prvi

New Report

Close